Spolupráce s Penny, díl II

Pokračujeme s kvasovými recepty.

V prvním díle jsem vás naučila, jak jednoduše založit kvásek, který za 3-5 dnů pracuje jako divý. Jak o něj zdárně pečovat a recepis na jeden jednoduchý chléb, včetně návodu na stáčení chleba do ošatky – zde.

Tentokrát jsou tématem další typy kváskových chlebů a první sladké pečení na Vánoce.

Pokračovat ve čtení „Spolupráce s Penny, díl II“

Snadná smetanovo-máslová vánočka pro Leničku

Chtěla jsem doplnit naši oblíbenou vánočku o další „odrůdu“ a přemýšlela o jakou… V té naší není máslo, ale 40% smetana. Rozhodně není suchá! Ale máslo může někomu v chuti chybět. Píšete mi „nemáš nějakou máslovou“? Tak nakonec můžu mít i máslovou… A vyřešilo se to naprosto samo. A hned dvě věci. Jako vždy, když zapracuje nečekaná náhoda; tentokrát jménem Lenička…

Pokračovat ve čtení „Snadná smetanovo-máslová vánočka pro Leničku“