Perníčky peču různé, občas i tyto sádlové. Sádlo jim dodá vláčnost a okamžitou měkkost.
Pokračovat ve čtení „Perníčky se sádlem“Vánoční plněná srdíčka
Další a poslední cukroví z řady od mé švagrové Irenky…
Pokračovat ve čtení „Vánoční plněná srdíčka“Čokoládové kořeněné tyčinky
Kdo má rád chuť čokolády a koření, přijde si na své…
Pokračovat ve čtení „Čokoládové kořeněné tyčinky“Linecké cukroví
Historie lineckého cukroví sahá hluboko do minulosti…
První zmínka o lineckém cukroví pochází z roku 1653, kdy se, ještě v podobě koláče, objevilo v kuchařce rakouské hraběnky Anny Margarity Sagramosy. Za následující staletí se změnilo a jak pečeme linecké cukroví dnes?
Pokračovat ve čtení „Linecké cukroví“Snadná smetanovo-máslová vánočka pro Leničku
Chtěla jsem doplnit naši oblíbenou vánočku o další „odrůdu“ a přemýšlela o jakou… V té naší není máslo, ale 40% smetana. Rozhodně není suchá! Ale máslo může někomu v chuti chybět. Píšete mi „nemáš nějakou máslovou“? Tak nakonec můžu mít i máslovou… A vyřešilo se to naprosto samo. A hned dvě věci. Jako vždy, když zapracuje nečekaná náhoda; tentokrát jménem Lenička…
Pokračovat ve čtení „Snadná smetanovo-máslová vánočka pro Leničku“Vánoční chléb
U nás je na prvním místě chleba – ničeho jiného nesníme víc. Ke snídani skoro vždy, často jako příloha. Tento jsem vymyslela pro adventní čas – prostá dobrá chuť v době očekávání.