Stejný chleba jako minule, tedy poměr surovin. Jen jiná cesta. A může být příště ukročeno zase jinak.
Pokračovat ve čtení „Chléb 2 – se 75% hydratací“Chléb 1 – „40“
Znova se občas vracím k ledničkovému kynutí. Tedy až ošatek s těstem. Chleba dostane jinou, mnohem vyzrálejší chuť. Prostě jinou. Chce to vyzkoušet. Třeba tuto variantu.
Pokračovat ve čtení „Chléb 1 – „40““Středomořský chléb se semolinou
Dávno tomu již, co jsem naposledy stála na břehu moře, a tak jsem alespoň vymyslela něco, co mi ho připomíná – tento moc dobrý chléb. Nazvala jsem ho středomořský; podle použitých surovin.
V jeho zlatě oranžové barvě je plno slunce a voní bylinkami po celém domě – tymiánem, rozmarýnem, bazalkou, oreganem. S balkánským či jiným přírodním sýrem a sklenkou vína mám pocit, že tam jsem.
Ke grilovanému masu nesporná jednička.