Jednu dobu před desítkami let to byl velký hit a recepty v různých podobách se objevovaly ve všech časopisech pro ženy ( jako byla například Vlasta či Květy) – kynuté těsto s majonézou. Zrovna tento je od sousedčiny babičky. Čas od času po něm stáhnu. Je to i způsob, jak jednoduše zadělat koláče; navíc jsou jakékoliv jiné výrobky z tohoto těsta vláčné.
Pokračovat ve čtení „Babiččiny koláče s majonézou“Vatruški
Pochází z Ruska (Ukrajiny), zdroje se rozcházejí. Bylo to venkovské rolnické pečivo.
Vatruški jsou ve skutečnosti střední nebo větší kynuté koláče, plněné vždy jen svrchu poměrně velkým množstvím tvarohu nebo čerstvého sýra. Na tvaroh lze přidat rozinky, drobenku. Nebo i drobné čerstvé ovoce.
Jemné majonézové těsto ve formě
Člověk neví, jak se to stává, že něco uvidí a něco ho i popadne…To určitě znáte. Jen jsem si myslela, že už jsem velmi odolná. Fakt jsem! Ale najednou se mi zachtělo.
Co zachtělo!
Jedna stará keramická forma ze mě udělala divokého posedlého lovce. Tak moc jsem ji chtěla. Bohužel prodávající neposílal nic poštou a bydlel hodně daleko.