U chleba se dá postupovat mnoha způsoby, zde jeden z možných. Tentokrát jsem intervaly v překládání chleba postupně prodlužovala. Lednice se postarala o pěknou jemnou střídu i moc dobrou chuť. Celkově je ve chlebu 40% celozrnné mouky.
Pokračovat ve čtení „Chléb ledničkový, s celým lněným semínkem“Lněné večky
Další možný recept se slaným droždím, čili slaným kváskem alias slánkem. Slánek je společně vymyšlený název kamarádky bioložky a můj. Tedy má je ta čárka nad a… Žádný neexistoval.
Jak funguje droždí v 10% slané vodě a pak v těstě? Že to je neuvěřitelné? Je, a ještě s jistými bonusy. Co to je, jsem sepsala zde. Stále zkoumám, co všechno je s kvasinkami možné. Veškerá sůl do těsta se zde přidává do kvásku, přímo na droždí. Nakyne naprosto bezchybně.
Lněný chléb plný zdraví
Myslím, že všechno je neustále v pohybu, i ta má touha péci chleba.
Touha samozřejmě neutuchá a trvá, ale nabývá různých změn. Začala jsem uvažovat nad chleby ještě s další významnější přidanou hodnotou – k měnícím se potřebám své tělesné schránky i názoru na stravování. Například strašák cholesterol…