U chleba se dá postupovat mnoha způsoby, zde jeden z možných. Tentokrát jsem intervaly v překládání chleba postupně prodlužovala. Lednice se postarala o pěknou jemnou střídu i moc dobrou chuť. Celkově je ve chlebu 40% celozrnné mouky.
Pokračovat ve čtení „Chléb ledničkový, s celým lněným semínkem“Svatoštěpánský chléb
Začala jsem s chlebem na svatého Štěpána a skončila druhý den. Tak přišel ke svému názvu.
Ve skutečnosti jeho život započal pár dnů před Štěpánem, kdy jsem z vykynutého chlebového těsta (na Rychlík – chléb 1-1/2-1) před stočením do ošatky kus uřízla a uložila ve skleněné dóze v lednici…
Chléb ze starého těsta
Staré těsto můžeme použít samostatně stejně jako kvásek a nemusíme už nic dalšího „startovacího“ přidávat, ani rozkvasovat.
Jak na to?