Říkám jim letní chleby. I tento je jedna jejich variace, kdy na kvašení ovoce a následné užití fermentované vody je dostatek materiálu. Tento je ze cca 60% celozrnný. Neočekávejte až tak velká oka s grahamovou moukou plnou otrub; jinak u fermentované vody (FV) zcela běžných.
Pokračovat ve čtení „Červencový – letní chléb se semínky“Čokoládový chléb – Sourdough Noir
Miluju klasický chleba, ale občas velmi ráda provedu záměnu za nějakou zajímavou chuť. Obzvláště na snídani – moje rána bývají sladká…
Tento chleba jsem poprvé ochutnala 9. 2. 2019 na křtu naší knihy Upečeno s láskou. Chleba tehdy přivezla výborná pekařka Jitka Abrahamová. Byl famózní. Měla lehce pozměněný, ale plný čokolády. Originál Sourdough Noir pochází ze stránek Emilie Raffa, skvělé pekařky a kuchařky, která už vůbec kakaem ani čokoládou nešetří…
U ní je recepis se 100% kváskem.