Spolupráce s Penny

Mám radost, že stále mohu dělat to, co mě nesmírně těší – péct a dělit se s vámi o mé zkušenosti a nové poznatky. Můj kůň číslo jedna se jmenuje Chleba.

Oslovil mě řetězec Penny market na spolupráci do jejich čtvrtletního časopisu. Otevřeli jsme v srpnovém podzimním čísle společný projekt – čtyřdílný seriál Pečeme s domácím kváskem.

Upečeme si spolu během roku chleby, vánočku, pečivo, koláče, ale i třeba vafle a lívance ze zbytků kvasu.

Část I – založení kvasu a recept na chléb

V tomto prvním čísle najdete texty o založení kvasu, jak ho udržovat, recepis na jednoduchý chleba i nafocené celé stáčení těsta. Podrobnější návody najdete u mě zde:
Kvásek – založení, vedení a občerstvování,
recepis na a jednoduchý chleba zde: Chléb 2024.

Měla jsem strach, aby kvasy v tom vedru přežily cestu, nepropadly se, totéž těsto – do prvního čísla vše napečeno 30. 6. a foceno 1. 7. 2024.

Jak jistě víte, u kvasů a pak následně těst trvá všechno dlouho. Pokud se něco pokazí, na místě se znova zadělat nedá, čekalo by se dlouhé hodiny. Dopadlo to celkově dobře, atmosféra ve studiu byla milá, radostná, “jako doma”. Oblékla jsem si zástěru, stoupla ke stolu a pak už znělo jen “cvak cvak cvak” fotoaparátu a laskavý hlas fotografa.

Žádné velké aranže, naprostá přirozenost, přesně tak, jak to mám ráda. Děkuju skvělému (nejlepšímu food fotografovi u nás) Marek Bartoš – vůbec to nebolelo.

Tobě, milá šéfredaktorko Dito, za moc fajn den a těším se na další spolupráci.

Na Ditiny knihy a nádherný porcelán se koukněte tady Dita P.
Další vánoční číslo Penny časopisu vyjde v listopadu, včetně receptů z kvasu.

Pečení 3x zdar! 🙂❤️

Vaše Lida ❤️

Napsat komentář