Čokoládové kořeněné tyčinky

Kdo má rád chuť čokolády a koření, přijde si na své…

Navíc tyčinky jsou protlačované přes strojek, tedy velmi snadná práce. Další z receptů, který mám od své švagrové Irenky. Opět bez vajec, nejsou zde vůbec potřeba.

Jsou ihned měkké.

Recepis

Suroviny

  • 650 g hladké mouky
  • 500 g másla
  • 200 g moučkového cukru
  • 50 g kakaa
  • citronová kůra z ½ až 1 citronu
  • na špičku nože muškátového květu
  • 1 lžička mleté skořice
  • pikantní džem na slepení – 1 velká sklenice
  • 200 g čokolády na vaření

Finální postu

Mouku prosejte s cukrem na vál, přidejte koření, kakao a citronovou kůru. Tuk nakrájejte na kostky a vše spojte v kompaktní těsto. Zabalte do fólie a nechte do druhého dne v lednici uležet.

Připravte si masový strojek s nástavcem na cukroví. Vyberte na šabloně plochý tvar a tvarujte postupně tyčinky, dlouhé asi 8 cm. Naskládejte je na plech vyložený pečícím papírem. Tyčky nedávejte těsně vedle sebe, tyto nabydou.

Pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 7-9 minut. Občas mrkněte na barvu, u kakaových pochoutek se špatně propečení odhaduje. Popřípadě vyndejte jeden kousek a rozlomte – uvidíte, zda jsou syrové uprostřed či již upečené.

Vychladlé tyčinky spojte džemem.

Nechte 2-3 dny odpočívat, džem se částečně vsákne do tyčinek a ty přestanou po sobě klouzat. Teprve pak namáčejte konce do rozpuštěné čokolády. Dělat to nemusíte, ale přidá to na čokoládovější chuti a nebo – viz fotografie – pocákejte tyčinky cikcak. Je to rychlejší a velmi efektní zdobení.

Krásné Vánoce.

Vaše Lida ❤️

2 odpovědi na “Čokoládové kořeněné tyčinky”

Napsat komentář