Rychlá rybičková pomazánka

Kdo by neznal rybičkovou pomazánku, že? A jakou třeba?

Předkládám recepis na tu moji. Hlavní ingrediencí je tvaroh a rybičky. Čím a jak dochucuji, najdete v receptu.

Je plná bílkovin, chutná a zároveň zdravá (i žravá) záležitost. To když se sejde v jednom, je to jistý malý zázrak.

Dejte vědět, jestli chutnala. Uvádím menší a větší gramáž na pomazánku. My jsme dva a dělávám tu vyšší, tolik nám chutná.

Recepis

Suroviny

  • 250 g jemného polotučného tvarohu /500 g tvarohu
  • buď 100 g pevného podílu rybiček ve vlastní šťávě, nejlépe sardinky nebo losos / 200 g rybiček
  • nebo 80 g rybiček a 1 vařené vejce / 160 g rybiček a 2 vařená vejce
  • 1 menší drobně pokrájená cibule / 2 cibule
  • 1 lžička Solčanky / 1 lžíce Solčanky
  • 1 rovná lžíce plnotučné hořčice / 2 lžíce hořčice
  • mletý pepř dle chuti
  • popřípadě ještě sůl
  • můžete přidat i krájenou pažitku

Jestli chcete, aby se pomazánka chuťově podobala spíše rybímu salátu, přidejte 2-4 pokrájené kyselé okurky.

Solčanka – viz foto.

Solčanka s kuchynskou soľou bez glutamanu

Finální postup

Tvaroh doporučuji z vaničky, já kupuju v Polsku, je výborný – ten na fotce – a navažte do mísy.

Konzervy s rybičkami sceďte a pevnou část přidejte ke tvarohu společně se Solčankou, cibulí, hořčicí a pepřem. Pokud s vejci, tak a je propasírujte kolečkem na brambory.

Vše společně vařečkou promíchejte do hladké pomazánky. Solčanka obsahuje sůl, prvně ochutnejte, zda je další potřeba. U nás již ne.

Výborná pomazánka na chléb či pečivo. Pokud se povede trošku řidší, nevadí – dá se nabírat pečivem či jíst lžičkou.

Přeji dobrou chuť.

Vaše Lida ❤

Napsat komentář