Cuketové bramboráčky dietně

Na klasické bramboráky musím zapomenout, a tak jsem je přizpůsobila zdravější nesmažené variantě, kdy musíte navíc omezit sacharidy i maso.

Je to komplexní oběd, protože obsahují hodnotné bílkovin, sacharidy i tuk. A není to špatné! Nějaká cesta se dá najít téměř vždy.

Kdo by chtěl sacharidy omezit na minimum, dá se klasická mouka zaměnit za 4 lžíce lněné mouky (pomelete lněné semínko na mouku).

Recepis

  • 300 g mladé cukety i se slupkou (délka cca 30 cm)
  • 3 vejce
  • 200 g šmakouna – co to je zde .
  • 80 g tvrdého sýra s obsahem tuku 20-30 % tuku
  • 1 lžíce kvalitního oleje
  • 4 rovné lžíce hladké mouky / 4 rovné lžíce lněné mouky
  • majoránka, kmín a česnek dle chuti

Finální postup

1. Cuketu nastrouhejte jemněji, sýr a šmakouna hruběji – do jedné mísy.

2. Přidejte všechny zbylé ingredience a promíchejte. Nesolte! Sýr dodá soli dost, věřte mi. Jednou jsem osolila a výsledek byl velmi slaný.

3. Rozpalte troubu na 175°horkovzduch. Mezitím plech vystelte pečícím papírem a na něj klaďte lžíci hromádky, které roztáhněte v malé placky.

4.  Pečte cca 35-40 minut. výborné jsou hned po upečení, ale tentokrát jsou dobré jsou i studené.

5. Dají se potřít i zakysanou smetanou.

Vaše Lida ❤

Napsat komentář