Na klasické bramboráky musím zapomenout, a tak jsem je přizpůsobila zdravější nesmažené variantě, kdy musíte navíc omezit sacharidy i maso.
Je to komplexní oběd, protože obsahují hodnotné bílkovin, sacharidy i tuk. A není to špatné! Nějaká cesta se dá najít téměř vždy.
Kdo by chtěl sacharidy omezit na minimum, dá se klasická mouka zaměnit za 4 lžíce lněné mouky (pomelete lněné semínko na mouku).
Recepis
- 300 g mladé cukety i se slupkou (délka cca 30 cm)
- 3 vejce
- 200 g šmakouna – co to je zde .
- 80 g tvrdého sýra s obsahem tuku 20-30 % tuku
- 1 lžíce kvalitního oleje
- 4 rovné lžíce hladké mouky / 4 rovné lžíce lněné mouky
- majoránka, kmín a česnek dle chuti
Finální postup
1. Cuketu nastrouhejte jemněji, sýr a šmakouna hruběji – do jedné mísy.
2. Přidejte všechny zbylé ingredience a promíchejte. Nesolte! Sýr dodá soli dost, věřte mi. Jednou jsem osolila a výsledek byl velmi slaný.
3. Rozpalte troubu na 175°horkovzduch. Mezitím plech vystelte pečícím papírem a na něj klaďte lžíci hromádky, které roztáhněte v malé placky.
4. Pečte cca 35-40 minut. výborné jsou hned po upečení, ale tentokrát jsou dobré jsou i studené.
5. Dají se potřít i zakysanou smetanou.
Vaše Lida ❤