Ne, není to překlep – do pomazánky skutečně patří 4 kostky droždí. Muž jí říká “bé bé“, což znamená plná vitamínů řady B. Tady není na výběr – buď ji miluješ nebo nesnášíš.
Já patřím k milovníkům. Využila jsem zásoby zmražené, kdy droždí najednou zmizelo z pultů a já zavzpomínala na socialistické časy a honem koupila ½ kilovou kostku… No… Do pomazánky jako stvořené, samo se rozpustí, ani nemusíte drobit.
Místo šunkového salámu můžete přidat uzené libové maso nebo jinou uzeninu. Někdo přidává i hořčici, já ne.
Recepis
Suroviny
- 50 g sádla nebo másla
- 1 velká velmi jemně nakrájená cibule
- 4 kostky droždí
- sůl
- 7 vajec
- 150 g šunkového pokrájeného salámu
- 2-3 lžíce strouhanky
- 3 kyselé okurky – volitelné, nemusí být
- pepř dle chuti
- na posypání čerstvá pažitka nebo petrželka
Finální postup
V hluboké pánvi (nebo kastrůlku) na sádle opečte drobně pokrájenou cibuli, dokud nebude sklovitá – cca 5 minut. Rozdrobte na ni droždí, osolte dle chuti a opepřete. Míchejte intenzivně dalších pár minut, dokud se droždí nerozpustí.
Přidejte šunkový salám a strouhanku, té raději méně – jen co se do ní vsákne tuk. Pak přilejte rozšlehaná vejce, stále míchejte a nechte je srazit.
Na úplný závěr můžete přidat okurky pokrájené na malé kostky. Nestrouhejte, pomazánka by byla mokrá. Výborná je i studená.
Na pečivu dozdobte třeba pažitkou. K pomazánce je výborné pečivo z tohoto slánkového těsta zde. Nebo máslové drožďové zde. Nebo klasika zde. Mrkněte i na jiné druhy pečiva na mém blogu…
Dobrou chuť!
Vaše Lida ❤
Víš co ti řeknu? Kromě Tvých receptů miluji snad ještě víc Tvoje fotky!!! Klobouk dolů, jak od profíka.
Děkuju! ❤️🙂